Rigau defensa que les retallades són necessàries per no perdre l'autogovern


Temes relacionats

Lluís Baulenas, nou director dels Serveis Territorials d'Ensenyament de la comarca (17/feb/11)

La coordinadora d'AMPA, descontenta amb la retallada (16/feb/11)

USTEC veu injustificada la retallada d'Ensenyament (16/feb/11)

Retallada de fins a un 25% de la Generalitat als pressupostos dels centres educatius (15/feb/11)


  • Comparteix:

Irene Rigau i Esther Salat durant una trobada d'escoles cristianes

Irene Rigau i Esther Salat durant una trobada d'escoles cristianes

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat aquest dissabte que les retallades anunciades pel seu departament són necessàries per mantenir l'autogovern de Catalunya. Tot i que la conselleria encara no ha concretat les afectacions de l'ajust pressupostari a la ciutat, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha defensat la mesura, ja que diu que respon a 'un criteri ben estudiat' fruit de la situació econòmica de la Generalitat. Totes dues administracions abordaran la qüestió en una reunió la setmana vinent.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, i la consellera d'Ensenyament es reuniran la setmana vinent per abordar algunes de les qüestions en matèria d'educació que afecten el municipi. La regidora d'Educació, Esther Salat, ha avançat a Cugat.cat quins temes posaran sobre la taula.

Esther Salat

Li presentarem els diferents projectes en marxa, aspectes que ens preocupen i rebrem indicacions dels nous enfocs de la conselleria.




Un altre dels aspectes que centrarà la reunió és l'afectació de les retallades al municipi i que la seva responsable, Irene Rigau, ha defensat.

Irene Rigau

No es tracta de retallades sinó d'ajustar-se a la realitat pressupostària. Confio que els centres demostrin la dimensió pedagògica de l'austeritat.




De moment, la Generalitat ha comunicat als centres públics que hauran de retallar entorn el 20% del seu pressupost per aquest 2011. La resta d'afectacions a causa de l'ajust pressupostari es donaran a conèixer amb el nou pressupost del govern que ha d'entrar en vigor el juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.