Investiguen la seu d'AXA a Sant Cugat per una presumpta estafa d'exdirectius a la companyia


  • Comparteix:

Logo d'AXA

Logo d'AXA

La Guàrdia Civil ha detingut 13 persones, quatre d'elles exdirectius de l'empresa d'assegurances AXA, per una presumpta estafa a la multinacional. L'operació policial ha investigat diverses seus de la companyia, entre elles la de Sant Cugat. Els detinguts estan acusats d'estafa i falsificació documental, ja que presumptament haurien creat empreses falses per facturar a AXA obres que no s'arribaven a executar, segons ha informat la Cadena Ser. La quantia de l'estafa ascendeix als 3'6 milions d'euros.

La companyia francesa AXA va denunciar el cas a la Guàrdia Civil l'octubre passat en detectar greus irregularitats en la comptabilitat arran d'una auditoria interna. Es va obrir un expedient disciplinari als quatre exdirectius i es van apartar del seu lloc de treball, mentre el cos policial completava la investigació que s'ha dut a terme als diferents centres de l'empresa, entre ells el de Sant Cugat, i ha permès la detenció de 13 persones.

Segons la informació feta pública per la Cadena Ser aquest dissabte, els detinguts haurien creat empreses a nom de familiars per dur a terme l'estafa. Un dels detinguts, exdirector del centre logístic de Sant Feliu de Llobregat, hauria autoritzat el pagament de factures falses que aquestes empreses enviaven a AXA. Facturaven per suposats treballs realitzats a la companyia, i en la majoria de casos eren serveis ficticis. En total, haurien estafat uns 3'6 milions d'euros a l'empresa.

AXA té ubicat a Sant Cugat el seu centre d'atenció telefònica que dóna servei a tot l'Estat espanyol, on té 4 milions de clients. Els seus centres logístics estan a Cervelló i Sant Feliu de Llobregat, on treballaven tres dels quatre exdirectius detinguts. L'altre és del centre de Madrid.

Els quatre exdirectius d'AXA detinguts ja han declarat davant el jutjat de Cornellà de Llobregat, que investiga el cas, i han quedat en llibertat amb càrrecs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.