El CPA exporta el dia d'Andalusia a joves i veïns


  • Comparteix:

La comunitat andalusa a Sant Cugat ha reivindicat aquest cap de setmana el seus orígens, amb l'objectiu de mantenir-los vius entre el jovent. És per això que el Centro Popular Andaluz (CPA) ha celebrat un any més el dia d'Andalusia per promocionar les seves tradicions més arrelades, obrir-les al municipici com a part pròpia de Sant Cugat i recordar, sobretot al jovent, que formen part d'un sector de catalans que tenen el seu origen a Andalusia.

Amb aquest objectiu, el CPA ha programat durant tot el cap de setmana un seguit d'actes que han donat el tret de sortida amb el ball i el vi d'honor. D'aquesta manera, l'entitat ha celebrat el dia d'Andalusia, que té lloc aquest dilluns, en commemoració del referèndum de 1980 que reconeixia l'autonomia de la comunitat.

Els grups de ball Las Girasoles i las Malvalocas han estat els encarregats de posar el toc més flamenc a una programació que pretén obrir les tradicions andaluses a la resta del municipi.

El president del CPA, Antonio Rodríguez, ha destacat els vincles entre Sant Cugat i la comunitat andalusa.

Antonio Rodríguez

El vincle és la gent que va arribar fa 40 anys. Ja formen part del teixit de Sant Cugat.



De fet, més d'un centenar de santcugatencs han assistit aquest dissabte al tradicional 'potaje' que organitza el CPA. Enguany, però, l'entitat ha cobrat per primera vegada l'àpat, per cofinançar aquesta despesa i mantenir-la a l'agenda local.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha reiterat el suport del consistori al CPA, ha destacat la implicació de la comunitat andalusa a les activitats de la ciutat.

Mercè Conesa

Aquesta comunitat ha estat capaç de generar un clima de cohesió. Estan integrats i difonen la cultura andalusa i de la ciutat.



El cap de setmana de celebracions ha clos aquest diumenge a Rubí, on les diverses entitats que formen part de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) s'han reunit per commemorar plegades el dia d'Andalusia.



  • Comparteix:

COMENTARIS

VAYA FARSA. NI SIQUIERA SABEN QUIEN ERA AHMAD, PERO LE PONEN UN MONIMENTO. OLE, OLE OLE Y OLE.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 28/feb/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.