Festa i tradició per celebrar Sant Medir


  • Comparteix:

Edició anterior de Sant Medir

Edició anterior de Sant Medir

L'ermita de Sant Medir acull avui la celebració del copatró de la ciutat amb sardanes, missa i l'actuació del geganters i dels castellers. Com marca la tradició, la diada començarà al centre de la ciutat on tindrà lloc un esmorzar i la recepció oficial dels banderers, els membres del setmanari 'Tot Sant Cugat', i seguidament es traslladarà cap a l'ermita. La Policia Local recomana fer el trajecte fins a l'ermita a peu per evitar problemes de mobilitat.

Els gegants seran els més matiners. A dos quarts de nou del matí sortiran de la plaça d'Octavià en direcció a l'ermita. De la mateixa plaça sortirà, un hora més tard i després d'un esmorzar a base de xocolata apte per a celíacs, la cercavila dels banderers, els membres del 'Tot Sant Cugat', que es dirigiran cap a la plaça de Barcelona, lloc de la recepció oficial.

Una visita comentada a les deu del matí explicarà els detalls de l'ermita i la seva història. Al punt del migdia, se celebraran les activitats més populars, l'aplec de sardanes i les actuacions dels castellers i els geganters.

L'organització de l'aplec va a càrrec de la Penya Regalèssia. Un dels seus membres, Tomàs Grau, ha explicat a Cugat.cat que enguany, per dinar, es podrà fer foc.

Tomàs Grau

Hi haurà un espai per poder fer foc i, a més, els assistents hi trobaran llenya.


Per estacionar a l'entorn de l'ermita caldrà permís. És per això que la Policia Local recomana als santcugatencs que accedeixin a l'ermita caminant pel camí de Can Borrell per evitar problemes amb els cotxes. Escoltem el sergent José Milla.

José Milla

Si vénen de Sant Cugat millor que vinguin pel camí de Can Borrell. Sense autorització no es podrà estacionar.





La tradicional missa en honor al màrtir serà a la una del migdia, moment en què es farà entrega de la bandera als seus portadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.