La ciutat gasta un 10% menys d'aigua, però segueix per sobre de la mitjana domèstica metropolitana


  • Comparteix:

Sant Cugat aplica un baix consum hídric en parcs i jardins

Sant Cugat aplica un baix consum hídric en parcs i jardins

La ciutat ha reduït el consum d'aigua un 9'7% respecte fa cinc anys en l'àmbit domèstic, industrial i municipal. En els àmbits domèstic, el consum és de 155 litres per persona al dia, 46 litres per sobre del nivell metropolità, que va ser de 107,45 litres diaris per habitant el 2010. El consistori atribueix aquesta reducció general a l'ordenança d'estalvi d'aigua i a les campanyes de sensibilització ciutadana.

L'ordenança exigeix la utilització de les aigües subterrànies per a les obres i els jardins de nova construcció i l'aplicació de baix consum hídric en jardineria. També preveu, entre d'altres coses, la instal·lació de mecanismes de reutilització de l'aigua en piscines de 30 metres quadrats o més i de captadors d'aigua de pluja als jardins de més de 300 metres de superfície regable.

El director de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, Sergi Cantó, ha explicat que, d'aquesta manera, el consistori pretén avançar cap a un model de ciutat més sostenible.

Sergi Cantó

Actualment hem aconseguit reduir més d'un 10% el consum d'aigua del municipi. Tenim un impacte ambiental cada vegada més reduït.


Les tasques de neteja viària i de rec també han incorporat l'ús d'aigua no potable extreta de dipòsits d'emmagatzematge, principalment de pluja. El consum d'aquest recurs ha incrementat un 6'1% des de 2007.




Gràfica amb el consum d'aigua

Gràfica del consum d'aigua



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.