Aturat el projecte de la segona residència pública per a gent gran


Temes relacionats

Empenta del govern a la segona residència pública de gent gran (22/des/10)

La proposta de Pla d'Equipaments ubica el quart CAP a l'avinguda de Cerdanyola (18/des/09)

La Generalitat dóna llum verda a la segona residència pública de gent gran de la ciutat ( 4/nov/08)

La segona residència de gent gran s'ubicarà a costat del 3r CAP (18/abr/08)

Sant Cugat reclama a la Generalitat la segona residència pública per a gent gran (15/feb/07)


  • Comparteix:

La gent gran de Sant Cugat haurà d'esperar per poder tenir la segona residència pública

La gent gran de Sant Cugat haurà d'esperar per poder tenir la segona residència pública

La Generalitat ha aturat el projecte de construcció de la segona residència pública per a la gent gran a causa de les retallades pressupostàries del govern. La directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), la santcugatenca Carmela Fortuny, ha admès el dèficit en places per a gent gran i persones discapacitades que pateix el Vallès Occidental, però ha explicat que 'cal estrènyer-se el cinturó'.

La segona residència pública de gent gran, una demanda constant de la ciutat durant els darrers anys, està projectada al barri de Volpelleres. Els terrenys reservats comprenen 4.000 metres quadrats per ubicar l'equipament, que tindria entre 90 i 110 places. Ara, però, el projecte queda aturat a causa de les retallades del govern de la Generalitat. Ho ha explicat la directora de l'ICASS i extinenta d'alcalde de Serveis Socials en una entrevista a Cugat.cat.

Carmela Fortuny

Ara per ara, haurem d'aturar totes aquelles inversions que no estiguin ja en funcionament.



La directora de l'ICASS també ha dit que la xifra exacta de la reducció del pressupost d'aquest any encara s'ha de determinar, però ha promès millorar la gestió i reduir la burocratització per evitar laminar ostensiblement les prestacions socials més importants que ja estan en funcionament.

Segons Fortuny, una de les seves prioritats en el nou càrrec és avançar en l'aplicació de la llei de la Dependència. En aquest sentit, ha explicat que hi ha comptabilitzades 55.000 persones dependents sense valorar o rebre un pla individual d'atenció, i que fins avui 17.000 han mort sense rebre l'ajut malgrat ja tenir el grau de dependència reconegut.

Carmela Fortuny

En algunes zones de Catalunya, hi ha gent que ha arribat a esperar dos anys per poder rebre aquest servei.



Per fer front a aquesta situació, Fortuny ha anunciat que tant ella com el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, es reuniran aquest dimecres amb la ministra espanyola de Sanitat, Leire Pajín, per negociar una millora del finançament de la llei. En aquest sentit, Fortuny subratlla que Catalunya hauria d'aportar un 50% del pressupost de la llei, quan actualment n'està aportant un 68%, sense comptar el finançament dels ens locals i el copagament per part dels ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.