La taxa d'activitat femenina a Sant Cugat supera la mitjana catalana


  • Comparteix:

L'estudi adverteix que moltes dones no poden conciliar vida laboral i familiar. Foto: Topnews

L'estudi adverteix que moltes dones no poden conciliar vida laboral i familiar. Foto: Topnews

La taxa d'activitat femenina a la ciutat supera el 61%, un percentatge que està molt per sobre del de la demarcació de Barcelona (55%) i de Catalunya (54'8%), a causa de l'alt nivell formatiu de les santcugatenques. Així s'extreu de l'estudi 'Sant Cugat en femení', que ha elaborat l'Ajuntament i que es presentarà oficialment el 22 de març. També s'hi alerta que més del 55% de les dones ocupades de la ciutat no tenen facilitats per conciliar la vida laboral i familiar.

Més de 400 dones han estat enquestades per elaborar l'estudi 'Sant Cugat en femení', amb l'objectiu de conèixer les necessitats de la població femenina i dur a terme polítiques de gènere més acurades. El 2010, el 61'4% de les dones santcugatenques tenien feina o n'estaven buscant, una dada força superior a la de la demarcació de Barcelona (55%) i la de Catalunya (54'8%). Blanca Moreno, sociòloga que ha elaborat l'estudi, ha explicat els motius d'aquesta diferència al magazín 'Sant Cugat a Fons'.

Blanca Moreno

Són dones molt formades, en una ciutat amb una piràmide molt jove. Com que tenen ocupacions d'alta qualificació no han patit tant el retrocés de la seva feina amb la crisi.




Tot i això, Moreno ha assegurat que 'encara queden moltes coses per fer'. En aquest sentit, ha destacat que més del 55% de les dones ocupades a Sant Cugat tenen dificultats per conciliar la vida familiar i laboral. L'estudi corrobora que el repartiment de les tasques de la llar encara no es equitatiu, malgrat que comença a ser la tendència entre les generacions joves.

D'altra banda, l'agent d'igualtat Carme Mitjans ha recordat que el punt d'assessorament DonaInformació funciona des de ja fa 10 anys.

Carme Mitjans

Donem suport i assessorament a les dones, servei personalitzat psicològic, suport per a les víctimes de violència de gènere i el servei jurídic.




L'estudi, que es presentarà oficialment el 22 de març a la sala de plens amb dades més exhaustives, servirà perquè l'Ajuntament elabori una política de gènere d'acord amb les necessitats del sector femení de la població.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.