Un documental evidencia la discriminació de les persones cegues en el món laboral


  • Comparteix:

Moment de presentació del documental

Moment de presentació del documental

El documental 'Feina i ceguesa: igualtat d'oportunitats?' plasma la discriminació que pateixen les persones cegues en entrar al món laboral. El film, que s'ha projectat aquest dijous a l'ajuntament, posa de manifest que la ceguesa no invalida les persones a l'hora de treballar i subratlla les potencialitats que els cecs tenen per dur a terme la feina a què aspiren o per la qual s'han format.

La discriminació per la deficiència visual a l'hora d'accedir a una feina i la manca d'una garantia per tenir un lloc de treball per part de l'administració pública són els principals problemes que pateixen les persones cegues quan volen entrar al món laboral. Ho mostra el documental 'Feina i ceguesa: igualtat d'oportunitats?', que ha impulsat l'Associació Catalana per a la Integració del Cec (ACIC).

El coordinador de la comissió d'integració laboral de l'ACIC, Joan Heras, ha subratllat la necessitat de tenir en compte les potencialitats i les capacitats de les persones cegues a l'hora de contractar-les.

Joan Heras

És evident que la ceguesa genera dificultats, però les persones cegues són, per damunt de tot, persones.



Per resoldre aquesta discriminació, l'ACIC aposta perquè les administracions actuïn amb l'objectiu de sensibilitzar la població i fomentar la integració de les persones amb deficiència visual al mercat laboral. En aquesta línia, l'ACIC vol donar a conèixer les potencialitats de les persones cegues a través de diverses actuacions i també treballa perquè s'atengui la discapacitat visual de forma normalitzada dins els serveis d'ocupació públics, entre altres accions.

El documental, que està dirigit per Jordi Aymerich, es podrà veure d'aquí a tres setmanes a la web de l'ACIC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.