La Comissió de la Dignitat exigeix a la Ministra de Cultura el retorn urgent dels 'Papers' pendents


  • Comparteix:

Part dels documents retornats, que guarda l'Arxiu Nacional de Catalunya ubicat a Sant Cugat

Part dels documents retornats, que guarda l'Arxiu Nacional de Catalunya ubicat a Sant Cugat

La Comissió de la Dignitat reclama una 'ràpida tramesa' dels 'Papers de Salamanca' que encara queden per retornar. En una carta a la Ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, la plataforma lamenta el retard en el procés de retorn de part de la documentació, entre la qual es troben fons de la Generalitat, de particulars i de 10 consistoris. A més, la Comissió de la Dignitat demana agilitzar aquest retorn i evitar les 'consideracions polítiques o electorals' que l'estan obstaculitzant des de fa cinc anys.

En aquesta carta a la Ministra de Cultura, la Comissió de la Dignitat insta a convocar la comissió mixta per tal d'aprovar la digitalització dels documents que falten i la seva tramesa.

El membre de la Comissió de la Dignitat Josep Cruanyes ha assegurat que darrere l'actitud 'extremadament cautelosa' del ministeri hi ha motius polítics i electorals.

Josep Cruanyes

És per criteris polítics. Durant dos anys, l'Estat espanyol no ha mogut ni un dit per criteris polítics. És una situació absurda.


La Comissió de la Dignitat també ha recordat que fa cinc anys que es va aprovar la llei que autoritzava el retorn dels papers, que acull l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) ubicat a la nostra ciutat, i que existeix una sentència del Tribunal Suprem que confirma la legalitat del procés per retornar els documents espoliats pel franquisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.