Coderch: 'Els fets del Japó acaben amb la renaixença nuclear'


Temes relacionats

Marcel Coderch: 'Ningú no posaria el cementiri nuclear a Sant Cugat. Ascó no pot ser una excepció' (26/gen/10)


  • Comparteix:

Imatge de la central de Fukushima. Font Google

Imatge de la central de Fukushima. Font Google

El membre santcugatenc del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat Marcel Coderch afirma que el risc de desastre nuclear al Japó posa de relleu el perill que suposen les centrals nuclears. Coderch, expert en energia nuclear, ha explicat a Cugat.cat que l'experiència del país asiàtic obligarà a una revisió i millora dels sistemes de seguretat de les centrals arreu del món, fet que farà més cares aquestes instal·lacions. Segons Coderch, el futur en materia energètica passa per les renovables i per imposar límits en el consum.

Coderch, expert en energia nuclear, ha explicat la cadena d'incidents provocada pel terratrèmol i posterior tsunami, que ha suposat l'aturada dels sistemes de seguretat de la central japonesa de Fukushima. Per a Coderch, aquest accident posa de relleu que la seguretat al 100% de les centrals nuclears no existeix i que els costos en aquest àmbit es dispararan a partir d'ara. El també professor honorífic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) creu que això farà que l'energia nuclear ja no sigui una inversió atractiva. Són declaracions a Cugat.cat.

Marcel Coderch

Aquest accident talla la renaixença nuclear. Si les centrals ja eren cares, ara seran poc atractives per als inversors.


Coderch, ferm defensor de les energies renovables, aposta per les alternatives netes i refusa l'argument de la independència energètica dels estats.

Marcel Coderch

L'autonomia energètica només és possible amb renovables. Hi ha nivells de dependència assumibles.




Coderch, que és militant d'ERC, ha recordat que una esmena de CiU a la Llei d'Economia Sostenible va esborrar la limitació de la vida útil de les centrals nuclears de l'Estat espanyol que el PSOE volia introduir en la legislatura vigent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.