Creu Roja busca la participació ciutadana per impulsar l'acolliment familiar


  • Comparteix:

Moment de la xerrada a la Casa de Cultura

Moment de la xerrada a la Casa de Cultura

Creu Roja busca la participació santcugatenca per donar resposta als infants necessitats d'una llar d'acollida. L'entitat preveu una davallada dels acolliments a causa del context econòmic, i per evitar-ho ha iniciat una campanya de difusió d'aquesta pràctica solidària. La iniciativa, que s'ha presentat aquest dimarts a la Casa de Cultura, busca nous perfils de famílies que assumeixin l'acolliment de germans i infants majors de sis anys.

Més de 60 famílies han assistit aquest dimarts a la xerrada 'Ajuda'ls a volar', on els responsables de Creu Roja han explicat les diferents modalitats i requisits de l'acolliment familiar. Amb aquesta iniciativa, Creu Roja vol apropar la pràctica solidària a la ciutadania i augmentar les famílies que s'hi adhereixin. A més, l'entitat vol prevenir les situacions de risc i desemparament a través de l'extensió d'un nou model familiar.

El president de Creu Roja a Catalunya, Josep Marques, ha explicat per què és tan important impulsar l'acolliment familiar.

Josep Marques

Cal que la gent conegui aquest recurs, que se sàpiga què és l'acolliment i què significa.




La xerrada ha comptat amb el vicepresident de Creu Roja a Sant Cugat, Rubí i Valldoreix, Lluís Carreras del Rincón, i de la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, que ha destacat el paper solidari de la ciutat.

Susanna Pellicer

Sant Cugat és un poble solidari. L'acolliment demostra la solidaritat de Sant Cugat.




Amb la crisi econòmica, Creu Roja preveu un augment de les situacions de risc i desemparament infantil, com també una reducció de la capacitat d'acolliment per part de les famílies. Per aquests motius, l'entitat solidària ha encetat la campanya de difusió i sensibilització social de la població i espera evitar així un empitjorament de la situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.