Eugeni Vives: 'Les nuclears espanyoles compleixen la normativa'


Temes relacionats

Rafael Albaladejo, d'Ascó-Vandellós II: 'Abans de fer canvis, cal analitzar bé les dades que arriben del Japó' (15/mar/11)

Coderch: 'Els fets del Japó acaben amb la renaixença nuclear' (15/mar/11)


  • Comparteix:

Exterior de la central nuclear d'Ascó

Exterior de la central nuclear d'Ascó

El portaveu de la Societat Nuclear Espanyola, el santcugatenc Eugeni Vives, assegura que totes les centrals nuclears de l'Estat espanyol compleixen els requisits de seguretat contemplats en la normativa vigent. Vives, que parla en nom del 'lobby' pronuclear, considera normal el debat obert entorn l'energia nuclear arran de la crisi al Japó però no creu que aquesta situació aturi la construcció de noves centrals ja que aquestes instal·lacions són 'cada vegada més segures'.

Vives ha explicat a Cugat.cat alguns dels criteris que es tenen en compte en dissenyar aquesta mena d'instal·lacions.

Eugeni Vives

Per instal·lar una central es té en compte l'historial sísmic de la zona. El criteri s'obté establint uns marges addicionals.


Vives ha afegit que la producció d'energia nuclear ocupa la segona posició en relació amb el cost de producció, just després de la hidroelèctrica.

El portaveu de l'entitat pro-nuclear considera que l'augment de costos que comportarà la revisió serà assumible per les companyies productores.

Eugeni Vives

Les centrals inverteixen contínuament en millores. Hi haurà incidència després d'aquesta revisió però encara serà una energia barata.







Segons Vives, el 20'2% de l'energia produïda a l'Estat espanyol té un origen nuclear.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.