Valoriza inicia la seva tasca de neteja viària i recollida d'escombraries a la ciutat


  • Comparteix:

Els contenidors de la ciutat es substituiran per contenidors de càrrega lateral que agilitzen la recollida.

Els contenidors de la ciutat es substituiran per contenidors de càrrega lateral que agilitzen la recollida.

La nova adjudicatària del servei de neteja viària i recollida d'escombraries, l'empresa Valoriza, ha iniciat el seu servei aquest dilluns a la matinada en substitució de TMA-Grup Sánchez. Tot i que l'adjudicació està encara als jutjats, l'Ajuntament segueix amb el canvi d'empresa a l'espera de la resolució judicial.

L'import de la concessió per a 10 anys i dos de prorrogables és de 87 milions d'euros, que contemplen la millora del servei amb diverses accions. Inclouen, per exemple, la renovació total de la xarxa de contenidors en superfície per contenidors de càrrega lateral que agilitzaran la recollida i l'augment del rati de contenidors de reciclatge. També es recullen la construcció d'un nou centre logístic a la zona de Roquetes, l'ampliació de la recollida porta per porta a Valldoreix i la contractació de treballadors de reinserció social i laboral, entre d'altres.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, puntualitza que els canvis no es veuran el mateix dilluns. Són declaracions a Cugat.cat.

Cristina Paraira

El que es fa és formalitzar el traspàs d'una empresa a una altra. Es necessita temps per implantar les millores.


L'antiga adjudicatària, TMA-Grup Sánchez, va portar als tribunals l'adjudicació de la concessió per presumptes irregularitats. El febrer passat, amb els informes dels serveis tècnics i jurídics del consistori a la mà, el ple municipal va acordar per àmplia majoria -amb l'única abstenció del PP- desestimar els recursos i aixecar la suspensió automàtica que pesava sobre aquest contracte. Paraira explica la situació actual.

Cristina Paraira

Fins que no hi hagi el pronunciament judicial nosaltres anem fent.





El conflicte va generar una vaga de treballadors de TMA-Grup Sánchez el gener passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.