L'Agència de Catalana de Residus nega cap projecte per instal·lar un abocador a Can Fatjó dels Aurons


Temes relacionats

Rebuig unànime de la ciutat a un abocador a Can Fatjó dels Aurons (22/mar/11)

Cerdanyola s'oposa a acollir l'abocador de residus d'ecoparcs ( 4/mar/11)

Oposició veïnal a l'obertura d'un abocador a tocar de Sant Cugat (24/feb/11)


  • Comparteix:

Conesa i Tost, durant la roda de premsa

Conesa i Tost, durant la roda de premsa

El director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, nega que a hores d'ara hi hagi plans per instal·lar un abocador a Can Fatjó dels Aurons, al terme municipal de Cerdanyola a tocar de Sant Cugat. Tot i això, el cap de l'agència, que s'ha reunit aquest dimarts amb l'alcaldessa, remarca que l'entitat està elaborant un estudi per detectar les futures necessitats en matèria de gestió de residus i decidir les futures ubicacions de les plantes de tractament. En aquest sentit, Tost ha subratllat que l'emplaçament d'aquest tipus d'instal·lacions es consensua amb el territori.

El cap de l'entitat ha explicat que en aquests moments el Vallès ja disposa de suficients infraestructures per als tractaments de residus i que no contempla 'en un futur immediat' la construcció de noves plantes. A finals d'aquest any, l'agència preveu tenir enllestit un estudi d'infraestructures que dibuixi les necessitats en matèria de gestió de residus per al període 2015-2020. Aquest document serà el que determinarà les noves instal·lacions a construir de cara el futur.

Tost ha explicat que no es prendrà cap decisió fins a tenir acabat l'estudi.

Josep Maria Tost

No és qüestió d'ara no i després sí. Ara farem el pla d'infraestructures i després decidirem l'actuació.


Tot i això, Josep Maria Tost s'ha mostrat partidari del fet que cada territori gestioni els seus propis residus i, per tant, hi ha possibilitats que a la ciutat s'hi ubiqui un abocador.

De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat tranquil·la després de la reunió amb Tost.

Mercè Conesa

Ens han dit que no hi ha cap urgència i que no hi ha cap autorització. Han escoltat la nostra opinió. Per tant, estem tranquils.


Segons Tost, l'agència no té cap constància ni petició d'ubicar un abocador a l'argilera Almar. El director de l'Agència Catalana de Residus assegura que els treballs que s'hi fan estan relacionats amb l'activitat econòmica de l'empresa explotadora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.