Cerdanyola referma la intenció de no autoritzar l'abocador a Can Fatjó dels Aurons


Temes relacionats

Denúncia contra l'empresa que fa els treballs a Can Fatjó dels Aurons (24/mar/11)

Rebuig unànime de la ciutat a un abocador a Can Fatjó dels Aurons (22/mar/11)

Oposició veïnal a l'obertura d'un abocador a tocar de Sant Cugat (24/feb/11)


  • Comparteix:

Laura Martínez, durant la roda de premsa

Laura Martínez, durant la roda de premsa

La tinenta d'alcalde d'Urbanisme i Medi Ambient de Cerdanyola, Laura Martínez, referma la negativa de l'equip de govern cerdanyolenc a autoritzar la construcció d'un abocador de residus a Can Fatjó dels Aurons, zona fronterera amb Sant Cugat. Martínez ha explicat que l'Agència Catalana de Residus va manifestar l'interès en restablir l'argilera, però que el consistori no ha fet cap modificació en aquest sentit. La titular d'Urbanisme i Medi Ambient també ha recordat que pertoca a la Generalitat concedir o no llicència sobre activitats extractives.

Els ajuntaments són les administracions que tenen la darrera paraula en la construcció d'aquest tipus d'instal·lacions ja que és necessària la seva autorització per modificar el planejament urbà. En aquest sentit, Martínez ha explicat que, tot i l'interès mostrat per l'agència i les peticions d'un privat a la Generalitat, el consistori no ha variat el seu plantejament contrari a l'abocador.

Laura Martínez

L'agència de residus declara l'interès per restablir l'argilera. Nosaltres no contemplem de cap manera un abocador amb bales.


Martínez ha explicat que l'Ajuntament ha sol·licitat a la conselleria de Territori i Sostenibilitat, que té competències en aquest àmbit, tota la documentació relativa a les llicències d'activitats de la companyia explotadora de l'argilera. Segons Martínez, també han sol·licitat una entrevista amb el titular de la conselleria, Lluís Recoder, però que encara no han rebut resposta.

Laura Martínez

Hem demanat reunió amb el conseller per parlar d'aquest tema. Encara no s'ha produït la trobada.





La dirigent de la ciutat veïna considera que algunes formacions polítiques, que no ha citat, han fet ús partidista de la situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.