Sant Cugat té més de 25 quilòmetres de fibra òptica pública


  • Comparteix:

El regidor d'Innovació, Jordi Puigneró, durant la roda de premsa

El regidor d'Innovació, Jordi Puigneró, durant la roda de premsa

Sant Cugat ja disposa de 25 quilòmetres i mig de fibra òptica pública. En els últims quatre anys, la ciutat ha multiplicat per 33 els metres de fibra òptica i ha passat, a més, dels 3.000 metres de canalització als 49.000 metres. Durant l'últim mandat, s'han construït també sis noves torres de telecomunicacions amb l'objectiu de millorar les comunicacions dels serveis municipals i la banda ampla als districtes.

La fibra òptica pública ha arribat en els últims quatre anys a una vintena d'edificis municipals. El regidor d'Innovació, Jordi Puigneró, ha explicat l'aposta que fa Sant Cugat en aquest àmbit.

Jordi Puigneró

Per primera vegada, l'Ajuntament ha fet una aposta important per fer un desplegament d'infraestructura de telecomunicacions.



Puigneró ha explicat durant la roda de premsa de valoració de mandat de l'àrea que, amb la construcció de sis noves torres de telecomunicacions, es podrà oferir, en un futur, serveis de banda ampla inalàmbrica, Wimax, als districtes. D'aquesta manera, s'arribarà a una cobertura del 85% del territori.

D'altra banda, s'han dotat nous punts d'accés gratuït a Internet a través de la xarxa wi-fi. Ara hi ha nou edificis municipals que en disposen i, en els propers dos mesos, just abans de les eleccions del 22 de maig, s'ampliaran a 14.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Que es vulgui vendre fum ara en moments propers a les eleccions podria ser considerat tolerable, però no tot el fum es vendible. I això és el que fa el senyor Puigneró quan parla de quilòmetres de fibra òptica i connexions wifi. I les millores que casualment estaran disponibles just abans del 22 de maig. I fins ara, què ha fet?. Precisament ell, responsable d'aquests afers dins l'Ajuntament i amb una xarxa de comunicacions interna que camina a velocitats equivalents a les d'anar a peu. Que presenti les realitats i llavors podrà lluir de resultats.

Miquel Quintana. Enviat el 28/mar/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.