La Generalitat va proposar instal·lar l'abocador a Can Fatjó fa mig any


Temes relacionats

Cerdanyola referma la intenció de no autoritzar l'abocador a Can Fatjó dels Aurons (25/mar/11)

Denúncia contra l'empresa que fa els treballs a Can Fatjó dels Aurons (24/mar/11)

L'Agència de Catalana de Residus nega cap projecte per instal·lar un abocador a Can Fatjó dels Aurons (23/mar/11)

Rebuig unànime de la ciutat a un abocador a Can Fatjó dels Aurons (22/mar/11)

Cerdanyola s'oposa a acollir l'abocador de residus d'ecoparcs ( 4/mar/11)

Rebuig ciutadà a l'abocador de Can Fatjó ( 2/mar/11)

Oposició veïnal a l'obertura d'un abocador a tocar de Sant Cugat (24/feb/11)


  • Comparteix:

Imatge de l'argilera on es podria ubicar l'abocador

Imatge de l'argilera on es podria ubicar l'abocador

L'Agència de Residus de Catalunya va posar sobre la taula la possibilitat d'ubicar un abocador de restes d'ecoparc a la zona de Can Fatjó dels Aurons, a tocar de Sant Cugat, en una carta dirigida a l'Ajuntament de Cerdanyola l'octubre de l'any passat, un mes abans del canvi de govern. En el document, signat per l'anterior directora de l'agència, es mostra l'interès de la Generalitat perquè l'argilera Almar rebi 'bales de rebuig' sense afectar negativament l'entorn i amb la màxima qualitat ambiental.

A la carta, l'agència insta el consistori cerdanyolenc a autoritzar la instal·lació d'acord amb l'experiència a l'argilera Elena, on ja hi ha un abocador de residus d'aquestes característiques. A més, la missiva remarca que interessa acceptar l'autorització 'per completar el sistema regional metropolità de gestió de residus'.

Malgrat l'interès de la seva predecessora, l'actual director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, va negar la setmana passada que 'a hores d'ara' hi hagi plans per instal·lar un abocador a Can Fatjó dels Aurons. Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, el santcugatenc Lluís Recoder, també va assegurar que no li constava que s'hagués fet cap proposta per utilitzar l'argilera com a abocador de residus d'ecoparc.

En canvi, la portaveu de la plataforma veïnal contrària a l'abocador, Tatiana Fernández, subratlla que la carta demostra que hi ha hagut el projecte de fer un abocador i que, per tant, la Generalitat els ha amagat informació. Fernández llença aquest missatge a la Generalitat.

Tatiana Fernández

Estem perplexos. La Generalitat ha de dir si té interès a fer o no l'abocador.


La plataforma veïnal ha presentat aquest dilluns una denúncia administrativa contra els treballs que s'estan duent a terme a la zona. La denúncia té 550 signatures de suport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.