Promusa, primera promotora pública que podrà oferir Wi-Fi als habitatges


Temes relacionats

El ple acorda demanar a Promusa la implantació de Wi-Fi als pisos de lloguer (20/abr/10)

ERC proposa implantar Wi-Fi a tots els pisos de lloguer per a joves de Promusa ( 8/abr/10)


  • Comparteix:

Una de les promocions de Promusa a la ciutat

Una de les promocions de Promusa a la ciutat

Promusa podrà oferir accés a Internet als habitatges de protecció oficial de la ciutat. La Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT) avala per primera vegada que una empresa municipal faci arribar el servei Wi-Fi a l'interior dels pisos públics de lloguer, que compartirien una connexió de banda ampla. Promusa estudia ara com aplicar aquest servei després de rebre l'informe de la CMT.

La comissió subratlla que aquest servei que oferiria Promusa és completament legal sempre que no es faci per a les zones comunes, sinó que es limiti al fet que cada veí tingui connexió a l'interior de la seva vivenda. En la comunicació amb la comissió, l'empresa municipal d'habitatge ha deixat clar que no obtindrà cap benefici econòmic i que es limitarà a contractar el servei a una operadora, que és la que ha d'oferir la prestació. Un cop s'hagi contractat, cada resident pagarà la seva part de quota amb el rebut mensual, on s'haurà de desglossar el pagament per Internet. L'elecció de l'operadora s'haurà de fer en un concurs públic. El vicepresident de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions, el santcugatenc Marcel Coderch, explica detalls de l'informe.

Marcel Coderch

Ara es diu molt explícitament que es pot fer en un bloc de pisos. Això vol dir que altres comunitats de titularitat privada poden seguir l'exemple de Promusa.


De la seva banda, el regidor d'Innovació i Comunicació, Jordi Puigneró, ha mostrat la seva satisfacció per l'aval de la CMT i ha explicat que es calcula que beneficiarà uns 1.000 santcugatencs. Puigneró ha afegit que ara estudiaran la proposta.

Jordi Puigneró

Tot just avui hem conegut la resolució de la CMT i ens la volem estudiar. En les futures promocions podrem oferir aquest servei i en les existents haurem de veure com ho fem.


És la primera vegada que la comissió beneeix una proposta d'aquest tipus, ja que fins ara només s'havia pronunciat en l'ús de la banda ampla a zones comunes de promocions immobiliàries. La iniciativa de prestar aquest servei va néixer d'una moció d'ERC que es va convertir en declaració institucional l'abril de l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.