La USTEC alerta que els centres educatius no es poden permetre més retallades


  • Comparteix:

Institut Leonardo da Vinci

Institut Leonardo da Vinci

La portaveu de la USTEC, Rosa Cañadell, alerta que els centres educatius no es poden permetre més retallades després que s'hagi filtrat als mitjans que no es renovaran els contractes a una part dels professors interins i substituts. Segons Cañadell, aquest globus sonda pot ser una manera de temptejar el terreny abans de la reunió que la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha convocat amb els sindicats per dilluns per presentar-los la proposta de plantilla docent per al pròxim curs escolar.

La portaveu de la USTEC ha explicat en que afectarien principalment les retallades que s'han filtrat aquest dilluns. Especialment si es manté la mateixa plantilla fixa, tot i l'augment previst d'alumnes.

Rosa Cañadell

Mantenir la plantilla de professorat implica massificar més les aules i fa inviable l'objectiu de rebaixar el fracàs escolar.



D'altra banda, Cañadell ha qualificat de 'molt negativa' la forma com s'ha donat aquesta informació. La portaveu assegura que no se sap 'd'on ve, ni està per escrit', crea alarma social i inquietud en els centres, i ,a més, no s'hi pot donar resposta perquè 'la informació no és clara'.

A més, Cañadell sospita que aquesta manera de donar la informació podria ser una estratègia. Són declaracions a Cugat.cat.

Rosa Cañadell

En aquest sentit el que pensem és que a vegades hi pot haver mala fe. Tiren informació perquè la gent s'hi vagi acostumant.



Ensenyament ha comunicat, hores més tard, que mantindrà la plantilla docent. La resta de propostes que avança aquest dilluns 'El Periódico' es concretaran els propers dies.

Segons 'El Periódico', la conselleria estudia diferents possibilitats per aprimar la nòmina d'interins, que són els que ocupen plaça tot un any, i de substituts. Entre aquestes, hi ha la supressió de la sisena hora a les escoles de primària o la implantació d'hores extres per als professors que s'ofereixin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.