Les escoles i instituts de la ciutat se'n surten sense problemes greus tot i les retallades d'ensenyament


Temes relacionats

Retallada de fins a un 25% de la Generalitat als pressupostos dels centres educatius (15/feb/11)


  • Comparteix:

Escoles i instituts estan pendents del pressupost definitiu

Escoles i instituts estan pendents del pressupost definitiu

Les retallades del 25% als pressuposts dels instituts i escoles afecten els centres, però a Sant Cugat no han provocat problemes greus com la impossibilitat de pagar factures, segons el sindicat USTEC. Per la seva banda, la comunitat educativa del municipi demana a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que sigui conscient que treballen amb uns comptes molt ajustats i que no retallin en res que afecti els alumnes.

Algunes escoles i instituts catalans han tingut problemes després de la retallada d'un 25% del pressupost que reben de la Generalitat. Alguns han amenaçat amb no pagar la factura de la llum o no fer servir la calefacció. Tot i això, a Sant Cugat no s'han registrat incidents d'aquest tipus.

Pep Barceló és el delegat de la USTEC a Sant Cugat.

Pep Barceló

Podríem dir que els instituts de Sant Cugat malgrat les retallades no tenen impediments per poder pagar el que han de pagar.


Tot i això, la comunitat educativa ha optat per comunicar als pares la situació i enviar a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, al Síndic de Greuges i al president Artur Mas una carta demanant que es tingui en compte que ja treballen amb pressupostos 'molt minsos'. En aquest sentit, demanen que es retalli en elements que no afectin l'ensenyament dels alumnes.

Anna Fitó és la portaveu dels centres públics d'educació primària de la ciutat.

Anna Fitó

Les retallades afecten les escoles, però els serveis bàsics els paga l'Ajuntament. Als instituts, això és un problema més greu.



Fitó també ha volgut destacar que, tot i que de moment els pressupostos s'han vist reduïts entre un 20 i un 30%, són uns comptes prorrogats i que la situació podria canviar quan s'aprovin els nous.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.