Cau un 7'2% la població estrangera en el darrer any


  • Comparteix:

Les estadístiques reflecteixen canvis a la població

Les estadístiques reflecteixen canvis a la població

El nombre de persones estrangeres residents a la ciutat cau un 7'2%, en el primer descens des de l'inici de la crisi. El context econòmic és la principal causa per la qual s'inverteix la tendència d'increment d'estrangers a la ciutat dels darrers anys. Els descensos més pronunciats es produeixen a les comunitats llatinoamericanes i europees.

En concret, ara hi ha 11.073 estrangers, 854 menys que fa un any, segons dades de l'1 de gener del padró d'aquest any. El nombre també registra un descens a la ciutat per primera vegada en xifres relatives. El col·lectiu estranger representa poc més del 13% de la població local quan el tant per cent s'elevava fins al 14'5 l'any passat. Els descensos de persones de nacionalitat estrangera del darrer any es poden interpretar a partir de la crisi, ja que, segons l'estudi 'Efectes de la crisi per a la població migrada' de la Universitat Autònoma, el ritme d'arribada de la població immigrant s'ha vist frenat pel context econòmic. En aquest sentit, el darrer Observatori del Treball de la Generalitat recull que els estrangers registrats a l'atur a Sant Cugat són 708. Això equival al 17'6% dels 4.024 aturats al municipi.

Segons el padró, les persones originàries de Bolívia, l'Equador, Itàlia i França són, per aquest ordre, les comunitats estrangeres més nombroses al municipi. En total, representen el 4'65% de la població de Sant Cugat. També és en aquestes comunitats on s'ha detectat un descens més accentuat a la ciutat en el darrer any. En concret, el municipi ha perdut 194 francesos, 114 equatorians, 93 bolivians i 31 italians.

Fa dos anys, ja es va registrar un altre canvi en la població estrangera del municipi: el descens d'un 19% en el nombre d'arribades respecte l'any anterior. El col·lectiu llatinoamericà va ser aleshores el principal protagonista d'aquesta caiguda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.