L'Ajuntament recomana tractaments per evitar la proliferació del mosquit tigre a les piscines


  • Comparteix:

El mosquit tigre acostuma a aparèixer a partir de maig i juny

El mosquit tigre acostuma a aparèixer a partir de maig i juny

L'Ajuntament recomana tractar les piscines de la ciutat per evitar la proliferació del mosquit tigre. Les mesures passen per evitar la procreació de l'espècie tirant clor a l'aigua o, en cas que les piscines no siguin per banyar-s'hi, col·locar-hi peixos que es mengin les larves, utilitzar larvicides o buidar-les.

La proliferació del mosquit tigre és una amenaça quan les temperatures mínimes superen els 10 graus, que sol ser a partir de maig i juny. Per aquest motiu, cal aplicar mesures preventives a les parcel·les privades si encara no s'ha fet.

Aquestes mesures consisteixen, entre d'altres coses, a assegurar la no-procreació d'aquest insecte i, per tant, s'ha d'evitar l'acumulació d'aigua estancada. Aquells que tinguin piscines han de tractar-les amb clor, preferiblement durant tot l'any, i utilitzar una bomba per moure l'aigua als filtres.

Una altra opció és posar peixos vermells a la piscina, perquè aquests animals es mengen les larves dels mosquits. També es pot optar per buidar la piscina. En aquests casos, l'espai no seria utilitzat per banyar-se i, per tant, també es pot utilitzar larvicida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.