Alumnes de l'Angeleta Ferrer portaran al ple feminitzar el nomenclàtor local


Temes relacionats

Alumnes de l'Angeleta Ferrer demanen més noms de dona als carrers santcugatencs ( 7/mar/11)


  • Comparteix:

El 85% dels carrers amb gènere de la ciutat tenen noms masculins

El 85% dels carrers amb gènere de la ciutat tenen noms masculins

Alumnes de l'institut Angeleta Ferrer han aconseguit portar al ple de l'Ajuntament la seva proposta d'afegir més noms de dona al nomenclàtor dels carrers de la ciutat, després de recollir prop de 500 signatures. La iniciativa es podria convertir en declaració institucional en el proper ple, que se celebra dilluns vinent.

El professor de l'institut Angeleta Ferrer i organitzador de la proposta, Jordi Beltran, ha explicat a Cugat.cat que la iniciativa va sorgir arran d'un estudi dels noms dels carrers realitzat pels alumnes de 4t d'ESO del curs passat.

Jordi Beltran

Resulta que el 85% dels carrers estan dedicats a homes i només el 15% a dones, la qual cosa és una desproporció molt gran.


Segons Beltran, aquest resultat estaria causat pels criteris masclistes i, de manera predominant, religiosos emprats fins l'actualitat a l'hora de denominar nous carrers, així com per una visió de la història basada en realçar les figures i accions dels homes. Per canviar aquesta dinàmica i afavorir la paritat, els alumnes d'aquest any han elaborat una llista amb els noms de dones més rellevants que podrien figurar a les plaques dels carrers de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.