La Cursa pel Parkinson s'internacionalitza


  • Comparteix:

La cursa 'Corre pel Parkinson', nascuda a Sant Cugat, ha arribat enguany a més de 20 ciutats de vuit països. La 2a edició de la cita, la més internacional, ha aplegat al nostre municipi més de 200 corredors amb l'objectiu de sumar entre totes les ciutats 40.000 quilòmetres, equivalent a la volta al món. Aquesta volta simbòlica vol conscienciar la societat i lluitar contra la malaltia, en el marc del Dia Mundial del Parkinson, que es commemora aquest dilluns.

Alemanya, Bolívia i Mèxic són alguns dels països que s'han sumat a la 2a cursa pel Parkinson, una iniciativa que va néixer l'any passat a la nostra ciutat. El coordinador de la xarxa social Unidos contra el Parkinson, Fulbio Capitanio, ha explicat quin és el missatge de la cursa.

Fulvio Capitanio

Tots junts podem fer una part del camí. Donar suport social i moral a afectats i familiars, perquè si fem el camí junts, es fa més lleuger.



Aquesta i altres activitats serviran per conmemorar el Dia Mundial del Parkinson, que tindrà lloc aquest dilluns. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat la importància de participar en iniciatives com aquesta.

Mercè Conesa

És important que entenguem que la malaltia és cosa de tots. Ens hem d'implicar i donar suport a les entitats que milloren la qualitat de vida dels afectats.





De la seva banda, els participants santcugatencs han valorat la iniciativa com una forma d'explicar la malaltia.

Participants

És important donar a conèixer a la societat la nostra malaltia. / Si fos un afectat m'gradaria rebre suport. / És positiu que es faci difusió.



La diada està organitzada conjuntament per l'Associació Catalana per al Parkinson, l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) i Unidos contra el Parkinson.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.