Una al·legació de l'EMD de Valldoreix endarrereix l'entrada de la Generalitat al Consorci de Collserola


Temes relacionats

Collserola fa una festa per commemorar la seva declaració com a parc natural (10/abr/11)


  • Comparteix:

El parc també retallarà el pressupost

El parc també retallarà el pressupost

La Generalitat no entrarà en el Consorci del Parc de Collserola fins passat l'estiu. Ho ha dit a Cugat.cat la directora d'Ús Públic del parc, Isabel Raventós, en el marc de la Festa de Collserola d'aquest diumenge. Segons la tècnica del consorci, l'entrada del govern s'ha endarrerit per una al·legació presentada per l'EMD de Valldoreix, que vol incorporar-se com a novena administració local del consorci. A l'espera del pressupost català de 2011, Raventós ha reconegut que el consorci haurà de reduir les seves despeses fins a un 20%.

Sis mesos després del decret que convertia la serra de Collserola en parc natural, els canvis institucionals estan aturats. L'entrada dels representants de la Generalitat en el consorci, una de les novetats que implicava la declaració, s'ajornarà fins passat l'estiu. L'EMD de Valldoreix ha presentat una al·legació als nous estatuts del parc, ja que el territori demana entrar com a membre vinculant en el consorci de la serra de Collserola.

Per a la directora del Servei d'Ús Públic, Divulgació i Educació Ambiental del Parc de Collserola, Isabel Raventós, l'al·legació ha endarrerit el procés d'aprovació dels estatuts.

Isabel Raventós

Hi ha una al·legació i s'ha de respondre. No crec que es pugui solucionar abans de l'estiu.



A més, a l'espera dels pressupostos de la Generalitat del 2011, el Consorci del parc de Collserola augura una reducció de pressupostos d'entre el 10 i 20%.

Isabel Raventós

Estem mentalitzats que seran un parell d'anys difícils, però tenim una plantilla important i preparada que ens permet seguir treballant.



Maximitzar els recursos, minimitzar despeses corrents i aprimar el pressupost de les activitats de divulgació seran alguns dels efectes d'aquesta reducció a partir de l'any vinent. Algunes baixes de personal podrien no cobrir-se, encara que Raventós ha descartat una reducció de la plantilla.

Precisament, l'austeritat pressupostària ha estat un dels trets de la 1a Festa de Collserola, celebrada aquest diumenge sis mesos després de la incorporació de la serra als 18 parcs naturals catalans. El Centre d'Informació de Collserola, a Vallvidrera, i Centre d'Educació Ambiental de Can Coll, a Cerdanyola, han estat els epicentres del programa d'activitats de la jornada. Entre elles, itineraris a peu, visites guiades a jaciments prehistòrics i actuacions musicals. A més, els vuit municipis que formen part del consorci han organitzat una trentena propostes, concretament a Sant Cugat, s'han fet visites guiades i excursions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.