Inspecció tècnica obligatòria per als edificis de més de 45 anys de la ciutat


Temes relacionats

Els habitatges de més de 40 anys hauran de passar una inspecció que pagarà el propietari (12/abr/10)


  • Comparteix:

Carrer Major, on hi ha diversos edificis antics

Carrer Major, on hi ha diversos edificis antics

Els habitatges de la ciutat de més de 45 anys hauran de passar una inspecció tècnica per a edificis (ITE). La mesura servirà per verificar que els propietaris compleixen el deure de conservar i rehabilitar els immobles antics. La revisió pot costar entre 50 i 60 euros per habitatge, aproximadament.

La conselleria de Territori i Sostenibilitat ha signat aquest dilluns els convenis amb els col·legis professionals d'arquitectes, aparelladors i administradors que col·laboraran en les inspeccions. En concret, un tècnic competent, com un arquitecte, un aparellador o un enginyer d'edificació, inspeccionarà l'edifici i, si cal, elaborarà un projecte de reparacions per assolir les condicions de seguretat necessàries. Quan passin aquestes proves, els habitatges hauran superat la inspecció tècnica.

Si es detecten deficiències que comportin risc per a les persones, el tècnic ho haurà de comunicar tant a la propietat com a l'Ajuntament perquè adoptin les mesures adients.

El vocal de l'Associació de Propietaris de Sant Cugat i arquitecte Òscar Sardeny ha comparat aquesta mesura amb la que passen els vehicles motoritzats per circular. Són declaracions a Cugat.cat.

Òscar Sardeny

Aquesta mesura és la manera d'assegurar que l'edifici té seguretat i que està tot correcte.




Els terminis per passar la inspecció varien segons l'antiguitat dels edificis. Per exemple, els anteriors a 1930 tenen temps fins al 31 de desembre de l'any vinent mentre que els construïts entre el 1961 i el 1970 poden ajornar les proves fins al 2015.

El certificat té una vigència de 10 anys. Quan hagi transcorregut aquest període, caldrà renovar-lo seguint el mateix procediment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.