Casasús publica un recull dels principals articles sobre el català publicats el segle XX


Temes relacionats

Josep Maria Casasús: 'És una satisfacció per l'honor patriòtic que representa la Creu de Sant Jordi' (15/abr/11)

Els santcugatencs Jaume Pla i Josep Maria Casasús, Creu de Sant Jordi (12/abr/11)


  • Comparteix:

Josep Maria Casasús. Font: UPF

Josep Maria Casasús. Font: UPF

El periodista santcugatenc Josep Maria Casasús, recentment guardonat amb la Creu de Sant Jordi, publicarà una antologia que repassa els principals articles sobre el català al llarg del segle XX. Sota el nom 'Crònica d'un país. 14 cròniques imprescindibles', el llibre té com a punt de partida l'article de Joan Maragall 'La ciutat del perdó' i acaba amb l'editorial conjunta que van publicar 12 diaris amb el nom 'La dignitat de Catalunya'. El llibre es posarà a la venda el juny.

El periodista santcugatenc ha explicat a Cugat.cat el contingut del llibre que publicarà l'editorial Dèria del grup Edicions 62.

Josep Maria Casasús

Comença amb l'article de Joan Margall 'La ciutat del Perdó' i acaba amb l'editorial conjunta 'La dignitat de Catalunya'. És un repàs per l'imaginari català a través dels articles publicats.


Casasús és degà de la facultat de comunicació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi per la seva activitat periodística i el seu paper com a pioner en la recerca, divulgació i projecció del periodisme català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.