Sant Jordi s'instal·la a Sant Cugat amb activitats prèvies a la festivitat


  • Comparteix:

Avui comencen les activitats culturals i literàries per la diada

Avui comencen les activitats culturals i literàries per la diada

Sant Jordi comença avui amb una setmana d'activitats abans de la celebració. Per evitar les conseqüències negatives que es preveuen a causa que la diada cau en Setmana Santa, la ciutat enceta les activitats literàries i culturals amb l'esperança que els santcugatencs avancin les seves compres durant la setmana prèvia. El sector llibreter destaca que, a més, aquest any no hi ha molts llibres mediàtics que cridin l'atenció dels possibles clients.

La diada de Sant Jordi es veu, enguany, amenaçada per les vacances de Setmana Santa. Per aquest motiu, Sant Cugat ha organitzat activitats culturals i literàries que, des d'aquest dijous, seran el centre de l'activitat de la ciutat per començar a escalfar l'ambient entre els santcugatencs.

El primer pas el farà el periodista Martí Gironell aquest dijous, en el marc del cicle de xerrades 'Parlem amb...', a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater a les vuit del vespre. El gruix de les activitats, però, arriba divendres al Teatre-Auditori, amb el concert de Sant Jordi que fusiona Mozart i els Beatles en un mateix espectacle.

Amb l'intent de potenciar la festivitat de Sant Jordi durant els dies previs a la seva celebració, les llibreries de la ciutat esperen que la gent sigui previsora i reparteixi les compres durant la setmana prèvia. A més, com destaca la propietària de la llibreria Paideia, Adela Nogueira, consideren que aquesta serà una de les diades amb un registre de vendes més negatiu.

Adela Nogueira

La previsió no és molt bona, coincideix cada 10 anys Sant Jordi amb Setmana Santa i les vendes són més baixes.


Un any més, Sant Cugat acull diferents autors per signar els seus llibres. La llibreria Abacus, per exemple, ha organitzat per aquest dilluns la signatura de l'autora d''Urpes de Seda', Maria Català, l'escriptora Rosa Cullell, que ha publicat 'El millor lloc del món', i Laura Borràs signant 'Per què llegir els clàssics avui'.

El sector assegura que els llibres més venuts seran el Premi Sant Jordi 2011 'L'home de la maleta', de Ramon Solsona, 'Indigneu-vos', de Stephane Hessel, 'Excuses per no pensar', d'Eduard Punset', i 'La tierra de la cuevas pintadas', escrit per Jean M. Auel, seran els èxits de la diada. Tot i això, els llibreters destaquen que no hi ha molts llibres mediàtics que puguin atreure l'atenció dels possibles clients. La propietària de la llibreria Alexandria, Àngels Tolosa, ho explica.

Àngels Tolosa

Torna a sortir un altre 'Crackòvia'. No hi ha gaires llibres mediàtics. Altres anys ja saps els llibres que sortiran.


El 23 d'abril la ciutat dedicarà un record al poble japonès en les activitats que s'organitzin per la festivitat de Sant Jordi. Durant tot el dia, la plaça d'Octavià i diversos carrers s'ompliran de color amb roses i llibres. El dia també s'acompanyarà de música amb la presentació del CD de caramelles enregistrat per la Coral la Lira i la seva posterior cantada a la plaça d'Octavià i una ballada de sardanes a la plaça Augusta.

Cugat.cat farà una cobertura especial de la diada de Sant Jordi, amb un programa de ràdio des de la plaça d'Octavià de deu del matí a una de la tarda, presentat per Sílvia González i amb la participació d'escriptors i llibreters locals. A més, Cugat tv resumirà els millors moments de la jornada en un reportatge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.