La plaça d'Octavià es torna a quedar petita per celebrar Diumenge de Rams


  • Comparteix:

La plaça d'Octavià plena a vessar de palmes i palmons

La plaça d'Octavià plena a vessar de palmes i palmons

Diumenge de Rams deixa sense espai la plaça d'Octavià. Milers de santcugatencs s'han mantingut fidels a la tradició que commemora la rebuda de Jesús a Jerusalem i que dóna el tret de sortida a la Setmana Santa. Un any més, la benedicció de les palmes i palmons al punt del migdia ha estat l'acte més multitudinari d'una jornada que també ha comptat amb la Santa Missa. Mira aquest reportatge a Cugat tv

Una benedicció a la llotgeta més intimista ha iniciat la jornada, a la qual ha seguit una missa a l'interior del Monestir. En acabar, ha tingut lloc la tradicional benedicció a la plaça d'Octavià, on gent de totes les edats s'ha aplegat per celebrar en família l'inici de la Setmana Santa. Els protagonistes han estat les palmes i palmons, cada vegada més moderns, i les ja tradicionals branques de llorer i olivera.

Així han viscut els santcugatencs la tradició, un dels actes religiosos més multitudinaris.

Santcugatencs

El palmó me l'han donat els meus padrins. / Molta alegria. / Venia amb la filla, després amb la néta i ara amb la besnéta./He nascut aquí i cada any he vingut. / El meu pare m'ho ha dit i no sé perquè.




De la seva banda, el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, ha aprofitat la celebració per encoratjar els fidels a fer front a la crisi econòmica.

Blai Blanquer

Crec que cadascú l'ha de trobar dins seu. Hi ha hagut èpoques molt properes de grans retallades i privacions i se sobrevivia si hi havia coratge i ganes. Ara s'ha de fer moderadament.







La resta d'actes de la Setmana Santa seguiran Dijous Sant amb la missa vespertina i una col·lecta en favor de Càritas. Les palmes i palmons beneïts s'han de guardar durant un any, tal com mana la tradició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.