Sant Cugat obrirà un menjador social davant l'increment de peticions d'aliments


Temes relacionats

Es mantenen les dades de precarietat social sense millores a curt termini, segons l'informe de Càritas de 2010 (15/mar/11)

Mossèn Blai Blanquer: 'Ara persones nascudes aquí s'apropen a buscar serveis per causa de la crisi' ( 4/ago/10)


  • Comparteix:

La Casa Abacial es queda petita pel banc d'aliments

La Casa Abacial es queda petita pel banc d'aliments

Sant Cugat obrirà un menjador social per combatre els efectes que la crisi econòmica ha provocat en alguns sectors socials de la ciutat. Càritas liderarà el projecte, però manté negociacions amb l'Ajuntament per a la cessió d'un local. Les instal·lacions acolliran el banc d'aliments de la parròquia i serviran racions a través d'un servei de càtering.

Sant Cugat no és immune als efectes socials de la crisi. És un dels missatges que ha subratllat aquest Diumenge de Rams el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Blai Blanquer, que ha mostrat la seva preocupació per l'augment de peticions d'aliments a Càritas. Per això, l'entitat benèfica està treballant en l'obertura d'un menjador social.

Blai Blanquer

Pensem que Sant Cugat és una illa, però hi ha de tot com a tot arreu. Plantejar un menjador social és trist: em fa sentir-me en temps passat.


En un principi, tindrà una capacitat per rebre pocs comensals, però s'adaptarà en funció de la demanda. El local serà la seu del banc d'aliments de la parròquia, ja que la Casa Abacial ha quedat petita. També exercirà les funcions de menjador social, a través d'un càtering que proveirà el menú.

L'Ajuntament serà qui aporti el local, que s'haurà d'adaptar, segons ha apuntat el rector després de les converses mantingudes amb l'ens públic.

El banc d'aliments acull una mitjana de 500 famílies al mes. La darreres dades oficials difoses per Càritas apunten que des de 2007, quan la crisi econòmica va esclatar, ha augmentat la demanda de serveis un 14'7%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.