Comença la campanya antigripal amb la novetat que enguany s'avança als 60 anys


  • Comparteix:

A partir d'avui també podem triar metge.

A partir d'avui també podem triar metge.

A partir d'avui ja es pot demanar hora per rebre la vacuna de la grip. Enguany, com a novetat, la vacuna es pot obtenir de franc des dels 60 anys, i no a partir dels 65, com fins ara. En cas que no es pertanyi als grups de risc, s'ha de demanar una cita prèvia amb el metge de capçalera. La campanya de vacunació es mantindrà fins el mes de novembre.

El fet que la gent gran és la que pot presentar més complicacions en cas d'agafar la grip, ha fet que enguany, la vacuna es pugui obtenir de franc des dels 60 anys, i no a partir dels 65, com passava en campanyes anteriors.
La campanya antigripal també va adreçada a persones amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, a embarassades i al personal sanitari.

Es recomana que tota la població que s’hagi de vacunar ho faci entre l’1 d’octubre i el 30 de novembre, de manera que quan s’iniciï la temporada gripal estigui ja immunitzada.

D'altra banda, també, des d'avui es pot escollir lliurement el metge de capçalera i el CAP de referència. Això permetrà canviar, per exemple, el Centre d'Atenció Primària que tenen assignat pel seu domicili i canviar-lo per un de més pròxim, per exemple, a la seva feina.
El director del Serveis Català de la Salut, Enric Mangas, però, ha informat que el canvi s'ha de mantenir, almenys, un any:

Enric Mangas

S'ha de mantenir el canvi almenys un any a no ser que hi hagi alguna circumstància específica que comporti que pugui tornar a agafar aquesta opció com canvi de domicili.


La lliure elecció no afecta l'atenció domiciliària, la continuada i la social, que seguiran al càrrec de l'equip d'assistència primària assignat en funció de la residència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.