La 6a jornada de solidaritat amb el poble palestí alerta de la doble discriminació de la dona a Palestina


  • Comparteix:

El documental s'ha presentat a la Casa de Cultura

El documental s'ha presentat a la Casa de Cultura

La dona palestina pateix una discriminació doble. Ho ha denunciat aquest dissabte a Sant Cugat la presidenta de la comunitat palestina a Catalunya, Salam Almaslamani. Assegura que als efectes de l'ocupació israeliana, se li afegeixen les condicions d'inferioritat social per ser dona i ser feminista. Aquesta realitat de la dona també s'ha plasmat al documental 'Murs', de Soledad Vera, que s'ha estrenat aquest dissabte i ho ha fet dins la 6a jornada de solidaritat amb el poble palestí de Sant Cugat.

Un intercanvi cultural entre dones catalanes i palestines a Natzaret (Israel) va ser el punt de partida. L'experiència que va portar la cineasta Soledad Vera a constatar la doble discriminació de la dona a Palestina. Per Vera, el seu segon documental, que es titula 'Murs' i que s'ha estrenat aquest dissabte a Sant Cugat, retrata la situació de la dona a Palestina.

Soledad Vera

Viuen una doble discriminació. Per ser àrabs a una societat jueva i també per ser dones en la seva pròpia comunitat àrab. El treball ho intenta reflectir.



Una opinió que comparteix Salam Almaslamani. És la presidenta de la Comunitat Palestina a Catalunya, que ha denunciat aquest dissabte una asfíxia del poble palestí per part de l'Estat israelià i ha animat els santcugatencs a boicotejar productes produïts a Israel.

Almaslamani s'ha congratulat per l'acord assolit aquesta setmana entre les dues grans forces polítiques palestines, Hamas i Al-Fatah.

Salam Almaslamani

És un pas molt important i intel·ligent per part de Hamas i d'Al-Fatah fer aquesta unió. Esperem que això comporti millores per a l'estat palestí.


La presidenta de la comunitat palestina a Catalunya ha participat a la 6a jornada de solidaritat amb el poble palestí de Sant Cugat, organitzada pel Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) i l'Associació Europea de Cooperació amb Palestina (ASECOP). Una iniciativa que ha projectat i debatut a la Casa de Cultura el documental 'Murs', però que també ha presentat al casal popular la Guitza iniciatives de cooperació amb Palestina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.