Descobreixen una pintura amagada sota l'obra 'El port de Barcelona' de Meifrèn


  • Comparteix:

'Port de Barcelona' d'Eliseu Meifrén

'Port de Barcelona' d'Eliseu Meifrén

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Valldoreix, ha descobert una pintura amagada sota el quadre d'Eliseu Meifrèn 'Port de Barcelona', quan s'estava restaurant. L'oli conté sota les seves pinzellades una altra pintura que representaria un mar més agitat del de l'obra 'Port de Barcelona'. Es creu que el pintor va crear l'obra posterior sobre aquest oli inicial, ja que hauria tingut problemes per vendre el quadre.

Quan l'obra va arribar al CRBMC la van sotmetre a una reflectografia d'infrarojos, com és habitual, que va permetre veure uns traços diferents als de la pintura superior. Després, es va fer un examen de raigs X per confirmar si realment hi havia una altra pintura a sota de 'Port de Barcelona'.

La troballa és important ja que ajudaria a explicar per què Eliseu Meifrèn va canviar d'un estil realista a una pintura més impressionista després de visitar París.

L'autoritat portuària finança la restauració del quadre, que fins ara estava a la seu del Portal de la Pau, per una quantitat de 60.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.