Les retallades als CAP no es coneixeran fins després d'eleccions


  • Comparteix:

CAP Valldoreix

CAP Valldoreix

La reestructuració del servei sanitari públic a la ciutat que negocia actualment la Generalitat amb els professionals i directors dels centres sanitaris no es concretarà fins passades les eleccions municipals del 22 de maig. Ho han explicat a Cugat.cat fonts del departament de Salut, que també subratllen que s'intentarà fomentar l'atenció primària en detriment dels hospitals. L'Ajuntament insisteix a la Generalitat que els canvis no afectin la ciutadania.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha destacat que, en aquesta fase de diàleg, han insistit al departament que la nova planificació de l'oferta de serveis de salut no afecti els ciutadans. En aquest sentit, la Generalitat s'ha compromés a garantir la qualitat de l'assistència sanitària i a donar més importància als Centres d'Atenció Primària (CAP) davant de les urgències hospitalàries.

Serà després d'eleccions, tot i que encara no hi ha data concreta, quan el Servei Català de la Salut tanqui el període de negociacions per definir el model de reordenació sanitària. No obstant això, ja s'ha aprovat un conjunt de mesures per rebaixar la despesa sanitària. Entre aquests primers ajustos, s'hi inclouen la simplificació de les estructures administratives, la reprogramació de les inversions en nous equipaments i trobar una alternativa per reduir la despesa farmacèutica garantint l'actual nivell de qualitat en la prestació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.