Una ponència al Monestir reivindica un nou model de vellesa


  • Comparteix:

Moment de la conferència

Moment de la conferència

Una ponència al Monestir ha servit per reivindicar un nou model de vellesa on la gent gran participi activament en la societat. La cita, que ha tingut lloc aquest dijous, ha posat de manifest la necessitat de canviar la percepció de la gent gran i evitar-ne l'exclusió social mitjançant mesures com la difusió d'un nou concepte de vellesa. L'acte ha estat organitzat pel Síndic de Greuges de Sant Cugat.

Segons la membre del Consell de la Gent Gran de Catalunya, Mercè Mas, cal estendre un nou model de vellesa que comporti participació i productivitat en termes socials per part de la gent gran. El Consell de la Gent Gran lluita contra l'exclusió social d'aquest col·lectiu a través de canviar-ne la imatge i difondre un nou concepte positiu de gent gran.

Ho ha explicat Mercè Mas a Cugat.cat.

Mercè Mas

Volem un nou model que comporta participació, mantenir la inclusió i una productivitat social.



La directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carmela Fortuny, ha moderat la ponència. Fortuny ha destacat que, a banda de donar resposta a les necessitats de la gent gran en termes de dependència i assistència, també cal treballar per fomentar un nou model de vellesa.

Carmela Fortuny

Hem d'atendre les persones que necessiten una assistència, però també hem de canviar la concepció.



L'acte també ha comptat amb la participació de la directora d'Afers Socials del Síndic de Greuges de Catalunya, Sílvia Vèrnia, i la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.