Els Mossos detenen 22 persones per robatoris i furts a l'AP-7


  • Comparteix:

L'operació l'han capitanejat els Mossos d'Esquadra

L'operació l'han capitanejat els Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut 22 persones com a presumptes autors de més d'un centenar de robatoris i furts comesos a l'autopista AP-7, a l'alçada de Sant Cugat. Dos dels detinguts han ingressat a presó. La investigació continua oberta.

Els detinguts, en el marc d'aquesta operació, actuaven en el tram de l'AP-7 al seu pas per la nostra ciutat i altres poblacions com Santa Perpètua de la Mogoda, la Roca del Vallès, Barberà, Cerdanyola, Rubí i Granollers i efectuaven els fets delictius en funció del lloc on localitzaven la víctima potencial, que en la majoria dels casos es tractava de persones estrangeres.

El 'modus operandi' que feien servir per delinquir és l'habitual en aquest tipus d'escenari. Utilitzaven vehicles sostrets per circular per la xarxa viària, localitzaven l'objectiu i el distreien mitjançant un cop o llançament d'una pedra i en altres ocasions simulaven que el vehicle assaltat tenia una roda punxada o li sortia foc perquè s'aturés. Una vegada el tenien aturat a l'autopista distreien els ocupants per sostreure'ls les seves pertinences personals. Tot i que principalment utilitzaven la distracció com a mitjà per cometre el furt, no dubtaven a emprar violència quan era necessari per consumar el delicte o bé per fugir. La majoria dels fets es realitzaven en la franja horària de les dotze del migdia fins a les cinc de la tarda, ja que l'afluència de vehicles és major.

El febrer es va iniciar l'operatiu que ha permès practicar un total de 22 detencions i la imputació de 25 persones més que formaven part de les diverses bateries del grup delinqüencial d'assaltants. A més, s'han recuperat 18 vehicles de gamma alta que havien estat sostrets per realitzar els assalts.

En el marc d'aquesta operació, s'han practicat tres entrades i registres domiciliaris, que han permès la recuperació de múltiples efectes relacionats amb els delictes comesos.

A les persones arrestades se'ls imputen un total de 147 fets delictius comesos a la xarxa viària catalana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.