Ajuntament i pares busquen solucions per a una cinquantena de nens de P3 que no han entrat a la primera opció


  • Comparteix:

Els pares esperen tenir una solució aquest dimarts

Els pares esperen tenir una solució aquest dimarts

Una cinquantena de nens santcugatencs que a partir de setembre han de cursar P3 s'han quedat fora del centre que havien demanat en primera opció. Les famílies reclamen buscar alternatives per garantir com a mínim la proximitat al centre i que sigui públic en lloc d'un de concertat o allunyat del nucli. L'Ajuntament s'ha reunit amb responsables del departament d'Ensenyament per arribar a una solució, que passaria per augmentar la ràtio o crear un nou grup en un dels centres locals.

Els pares estan a l'espera que aquest dimarts Generalitat i Ajuntament concretin una solució definitiva. El portaveu dels pares afectats, David Bou, ha explicat quina és la seva situació.

David Bou

El 80% demanem una escola al centre i ens envien a escoles de la Floresta o Valldoreix i fins i tot a centres que no són laics ni públics. Estem disposats a acceptar qualsevol escola al centre.



L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha posat en contacte amb la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i diversos responsables de serveis territorials per trobar una solució. Conesa ha avançat a Cugat.cat quines són les possibles vies per posar punt final al problema.

Mercè Conesa

Proposem incrementar la ràtio o fer un grup nou a una de les escoles de la ciutat, que podria ser l'embrió de la 12a escola.




El procés urbanístic per a la construcció de la 12a escola està previst que estigui enllestit aquest setembre.

De la seva banda, la vintena de pares que s'han posat en contacte amb el consistori han assegurat que de moment donen un vot de confiança per arribar a una solució, però que si no s'arriba iniciaran mesures de pressió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.