Els 'Polseres Vermelles' omplen la sala d'actes de l'HGC


  • Comparteix:

Els actors de 'Polseres Vermelles' han estat els protagonistes de la jornada

Els actors de 'Polseres Vermelles' han estat els protagonistes de la jornada

Prop de 300 persones han assistit aquest dissabte al matí a la jornada 'Jo també vaig ser un polsera vermella'. L'acte, que forma part del programa d'activitats de l'11a edició del torneig Joan Petit-Nens amb càncer, ha comptat amb la participació dels protagonistes de la sèrie que emet Televisió de Catalunya 'Polseres Vermelles'. Els cinc actors han explicat als assistents, que han fet petita la sala d'actes del Capio Hospital General de Catalunya (HGC), les experiències viscudes des que treballen en aquest projecte. Mira el reportatge a Cugat tv

A tres quarts d'onze del matí, quan començava la jornada, la sala d'actes del Capio Hospital General de Catalunya ja estava plena, sobretot de noies adolescents que no es volien perdre cap detall de la xerrada que estaven a punt d'oferir els actors de la sèrie de TV3 'Polseres Vermelles'.

Previ a la xerrada-col·loqui dels joves actors, tres especialistes, el doctor Serra-Grima, la doctora Núria Gorina i la psicòloga Sandra Furest, han donat a conèixer als assistents com tractar el càncer des del punt de vista tant físic com mental.
La pediatra Núria Gorina ha explicat a Cugat.cat què se'n treu d'actes com aquest.

Núria Gorina

El fet de no girar-se d'esquenes a l'hora d'afrotnar la malaltia. Hem de pensar que tots podem enmalaltir.


De la seva banda, la psicòloga Sandra Furest ha destacat la importància d'actes com aquest i de sèries com 'Polseres Vermelles' per ajudar a divulgar la malaltia i trencar els tabús que existeixen a la societat envers el càncer.

Sandra Furest

El més important és la difusió que es fa d'una malaltia que fina ara s'ha tractat com un tabú.



Els cinc actors de la sèrie 'Polseres Vermelles' han ofert una xerrada-col·loqui anomenada 'Estem vius, el destí és nostre'. Una conferència en la qual els assistents a l'acte han pogut preguntar als joves actors totes les experiències que han viscut des que estan treballant en aquest projecte.
L'actor Mikel Iglesias, l'Ignasi de la sèrie, es mostra satisfet amb els resultats obtinguts a través de la sèrie.

Mikel Iglesias

Em sento molt bé fent aquest tipus d'actes, perquè veiem el treball que hem fet dins el món del càncer.




Un cop acabada la xerrada, els actors han pogut signar autògrafs a tots els fans que omplien un dels vestíbuls de l'hospital. El director general del Capio Hospital General de Catalunya, Xavier Mate, s'ha mostrat molt satisfet de formar part d'actes com aquest.

Xavier Mate

Estem encantats. Aquest és un acte diferent, ha superat les expectatives.



Per la seva banda, l'alcaldessa Mercè Conesa ha destacat que la gent pugui conèixer el càncer infantil amb iniciatives com aquesta.

Mercè Conesa

S'ha explicat la problemàtica del càncer infantil i les possibilitats dels nens un cop superada la malaltia. La presència dels 'Polseres vermelles' ha estat tot un èxit.



La jornada 'Jo també vaig ser un polsera vermella' està emmarcada en els actes de celebració de l'11a edició del torneig Joan Petit-Nens amb càncer, que s'ha disputat aquest dissabte a Sant Cugat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.