Dimarts s'emet per TVE 'Símbol i llegenda' un documental sobre el Monestir de Sant Cugat


  • Comparteix:

Avui s'ha presentat el documental al Claustre.

Avui s'ha presentat el documental al Claustre.

'Símbol i llegenda', el documental que ha gravat TVE sobre el Monestir de Sant Cugat, s'emetrà aquest dimarts. El video, que s'emmarca en la celebració de l'Any del Mil·lenari, fa un repàs a la història del cenobi des dels seus orígens fins a l'actualitat. El documental permet conèixer alguns secrets d'aquesta antiga abadia benedictina del segle IX.

Aquellss que vulguin conèixer la vida del Monestir de Sant Cugat i els seus secrets, aquest dimarts hauran d'estar pendents de la petita pantalla. La 2 de Televisió Espanyola emetrà 'Símbol i llegenda', el documental que l'ajuntament va proposar a aquesta cadena amb motiu de la celebració del'Any Mil·lenari.

L'alcalde Lluis Recoder ha agraït l'adhesió de Televisió Espanyola a aquesta celebració destacant sobretot l'impuls que suposarà l'emissió d'aquest video per potenciar una de les joies culturals que formen part de la història del nostre país:

Lluis Recoder

El documental serà un impuls per aconseguir fer arribar a tots els catalans la historia del monestir.


Per la seva banda, el director de Televisió Espanyola a Catalunya, Eladio Jareño, ha destacat, durant la presentació del documental al Clautre del Monestir, la identificació de la delegació que la cadena té a Sant Cugat amb la vida de la ciutat:

Eladio Jareño

La gent acostuma a identificar els estudis de Televisió Espanyola amb la població de Sant Cugat.


El documental fa un repàs de la vida del Monestir des dels seus inicis en l'època romana fins els nostres dies, oferint als espectadors aquells aspectes que , potser avui, desconeixen. Aquests secrets és la part més atractiva, segons la directora i guionista del documental, Carme Paéz.

Carme Páez

El documental vol ensenyar els aspectes més desconguts del Monestir.


La realització del video ha estat una tasca laboriosa en la que també hi ha col·laborat veïns de Sant Cugat. És el cas per exemple de l'historiador local Domènech Miquel que ha ajudat a fer el recull i la selecció de la documentació.

Pel que fa al rodatge del documental, que va durar un mes, va requerir una planificació exhaustiva per intentar no interrompre la vida diària del Monestir, com les misses i les activitats que organitza.

Tot plegat, per oferir la imatge més natural d'aquest símbol de Sant Cugat, així com les possessions territorials que té el Monestir per Catalunya fins i que tindrem l'oportunitat de veure dimarts a dos quarts de nou del vespre per la 2 de TVE.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.