L'alcalde indígena del municipi de Cotacachi visita Sant Cugat


  • Comparteix:

Auki Tituaña va ser rebut pel regidor de Relacions Institucionals.

Auki Tituaña va ser rebut pel regidor de Relacions Institucionals.

L'alcalde del municipi equatorià Cotacachi ha visitat Sant Cugat amb l'objectiu d'establir llaços de col·laboració amb la nostra ciutat. Auki Tituaña, el primer alcalde indígena de l'Equador, ha assegurat que tots dos pobles comparteixen molts principis de solidaritat, sostenibilitat i lluita per la pau.

Tituaña va ser escollit alcalde l'any 1996, i va ser així el primer indígena en aconseguir un càrrec de responsabilitat al capdavant de l’administració equatoriana. Actualment, ja són prop d'una desena els alcaldes del seu partit, i un cop demostrada la validesa del seu projecte, basat en els principis de la democràcia participativa, aquest moviment es planteja el repte de presentar-se a les eleccions per a la presidència d’Equador, d’aquí 3 anys.

Per tirar endavant tot aquest projecte, Tituaña explica però que és necessària la col·laboració d’altres pobles i institucions, una proposta que ha fet arribar ja a l’Ajuntament de Sant Cugat.

Auki Tituaña

Espero que aquesta visita ens permeti pensar en un agermanament més endavant. Crec que per la seva feina, Sant Cugat i Tituaña tenen molts punts en comú.


També des de l’Ajuntament, el regidor de relacions institucionals, Jaume Tubau, ha manifestat la voluntat de buscar fórmules per establir vincles entre tots dos pobles.

Jaume Tubau

Nosaltres sempre estem oberts a les propostes d'agermanament. Crec que sí que tenim moltes coses en comú i la lluita per la pau enmig d'un entorn on no ho tenen fàcil, ho diu tot.


Tituaña ha participat aquests dies en unes jornades sobre Amèrica Llatina que s'han fet a Badalona, i ha visitat la nostra ciutat convidat per alguns ciutadans equatorians que actualment viuen a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.