Valldoreix compta amb una residència per a persones amb trastorn generalitzat del desenvolupament


  • Comparteix:

Sant Cugat compta amb una residència per a persones amb trastorn generalitzat del desenvolupament. Es tracta d'unes instal·lacions de la Institució Neuro Psico Pedagògica Guru, que ofereixen 36 places, concertades per la Generalitat, repartides en mòduls de 12 persones. A la inauguració han assistit el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i l'alcaldessa en funcions, Mercè Conesa, que han coincidit a subratllar la necessitat d'un equipament d'aquestes característiques que permeti desenvolupar les capacitats dels nens i nenes amb autisme i psicosi. Més d'un centenar de persones han assistit a la inauguració del centre, que divendres vinent rebrà els primers pacients.

El trastorn generalitzat del desenvolupament és l'autisme i psicosi d'inici infantil. La residència Guru Valldoreix és un projecte de l'associació Neuro Psico Pedagògica Guru, una entitat sense ànim de lucre que treballa en el tractament i l'acollida de persones amb aquest tipus de trastorn.

La gerent de la residència Guru, Margarita Doñate, ha explicat què oferiran a l'edifici de la nostra ciutat.

Margarita Doñate

Aquí atenem a nens amb psicosi i autisme. Tenim un edifici que és residència, i després també tenim centre de dia.


El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha assistit a la inauguració acompanyat per la directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carmela Fortuny. Cleries ha destacat la qualitat de les instal·lacions i el suport que generen aquests centres tant per als nens i nenes afectats, com per a les famílies.

Josep Lluís Cleries

És important perquè és un equipament necessari. Aquí es posen en valor les capacitats de les persones i de suport per a les famílies.



L'alcaldessa en funcions, Mercè Conesa, ha fet un oferiment perquè la institució se sumi a partir d'ara a les taules de participació de l'Ajuntament. Conesa s'ha mostrat satisfeta que una institució com aquesta s'instal·li al municipi.

Mercè Conesa

És un equipament complet, perquè hi resideixen i també es formen. I suposa un suport per a les famílies. Estem satisfets que hagin escollit aquest indret.


La residència està situada a l'avinguda Vall d'Or de Valldoreix i compta amb 36 places. El finançament de l'edifici ha estat subvencionat en un 6% per la fundació Once, un 46% per la Generalitat i la resta amb un crèdit de l'Institut Català de Finances.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.