Excursionistes porten l'homentatge al lingüista Joan Solà a Collserola


Temes relacionats

La defensa de la llengua i del país centren la taula rodona sobre Joan Solà (24/mai/11)

Joan Solà, recordat a 'Els artistes fan un homenatge al lingüista' (24/mai/11)


  • Comparteix:

Joan Solà. / Font: directe!cat

Joan Solà. / Font: directe!cat

Una quarantena de persones s'han aplegat aquest diumenge a Collserola amb motiu d'un passeig en homenatge al lingüista Joan Solà. El recorregut, organitzat per Òmnium Cultural amb el suport del Club Muntanyenc de Sant Cugat (CMSC), ha tingut una durada d'unes cinc hores i ha comptat amb breus parades explicatives a Torre Negra, el Forn Ibèric, Sant Adjutori i Sant Medir.

La vessant muntanyenca del polifacètic lingüista ha estat recordada amb aquesta passejada, després que Òmnium i l'Ajuntament organitzessin una taula rodona i que Firart li dediqués una exposició de pintura, la seva altra afició. La ruta d'aquest diumenge ha posat punt final al conjunt de sortides que el CMSC ha fet durant tot el maig a Collserola, un dels paisatges favorits de Solà.

La presidenta de la secció local d'Òmnium Cultural, Maria Rosa Caballé, ha destacat la bona marxa de la jornada.

Maria Rosa Caballé

Ha estat fantàstic. Ens hem trobat la seva viuda i els amics de la família, tant de Sant Cugat com de fora del municipi.


L'amor de Joan Solà per la música també tindrà el seu reconeixement amb un concert, que es durà terme a les nou del vespre del segon dijous de juny, al Claustre del Monestir.


Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, Joan Solà va morir l'any passat, víctima d'un càncer. Solà va ser vicepresident de l'Institut d'Estudis Catalans i va publicar més de 40 llibres, molts dels quals relacionats amb la divulgació de la llengua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.