La tradició convergeix amb la creença en la celebració de la primera comunió


  • Comparteix:

Comença l'època de primeres comunions al Monestir de Sant Cugat

Comença l'època de primeres comunions al Monestir de Sant Cugat

115 infants faran la primera comunió a la parròquia de Sant Pere d'Octavià aquest any. La voluntat familiar és un dels principals motius del manteniment d'aquesta celebració religiosa, segons alguns assistents a les comunions celebrades al Monestir. La fe en el sacrament resta com a punt divergent entre els participants de la comunió. Mentre que per a algunes famílies la continuïtat de la tradició és l'únic motiu que els mou a dur a terme la celebració, les creences han de ser, per a altres, l'essència de la festivitat.

L'època de primeres comunions a la parròquia de Sant Pere d'Octavià va començar per Pasqua i s'allargarà fins Pentecosta, d'aquí a dues setmanes. El rector de la parròquia, Mossèn Blai Blanquer, ha explicat que enguany la faran més d'un centenar d'infants. Són declaracions a Cugat.cat.

Blai Blanquer

Enguany tindrem 115 nens que faran la primera comunió.


Les famílies santcugatenques consideren que la tradició familiar és la principal raó per la qual encara es faci la primera comunió. Escoltem algunes opinions.

Participants

Crec que es fa més per tradició que per fe. / Ella ha decidit que la farà i em sembla molt bé. / Em sembla trist fer-ho per costum.




Blanquer destaca el fet que les poques famílies que celebren actualment la primera comunió ho fan 'sincerament' i no com temps enrere quan ho feia tothom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.