Coderch: 'S'obren dues vies de model energètic i hem de triar quina volem'


Temes relacionats

Coderch: 'Els fets del Japó acaben amb la renaixença nuclear' (15/mar/11)

Marcel Coderch: 'Ningú no posaria el cementiri nuclear a Sant Cugat. Ascó no pot ser una excepció' (26/gen/10)


  • Comparteix:

Marcel Coderch creu que convé canviar de model energètic

Marcel Coderch creu que convé canviar de model energètic

L'enginyer expert en energia nuclear santcugatenc Marcel Coderch assegura que l'anunci del govern alemany de renunciar a l'energia nuclear el 2022 obre la porta a dos models energètics contraposats. Segons Coderch, Catalunya ha de definir si prefereix adherir-se a la via alemanya o, per contra, perpetuar el model francès d'apostar per les nuclears, i ha explicat que en un període de 50 anys seria possible implantar un sistema energètic que fos net i segur.

Durant una entrevista a Cugat.cat, Coderch ha explicat que l'anunci d'Alemanya de desmantellar progressivament les seves centrals nuclears és una manera de fer una nova aposta energètica.

Marcel Coderch

És una manera de posicionar-se cap a un nou model energètic que els pot donar un avantatge.



Coderch també ha destacat la dependència que té Catalunya de l'energia nuclear, que ascendeix a un 44% de la consumida, una xifra molt superior al total de l'Estat espanyol, que és del voltant del 20%. A més, segons l'expert en energia nuclear, els països del sud tenen l'avantatge addicional de tenir més hores de sol, la qual cosa els fa més fàcil utilitzar energies renovables.

Respecte el cost econòmic d'aquest canvi de model, Coderch ha assenyalat que es tracta d'una inversió de futur, ja que les energies renovables són encara incipients i el seu cost és decreixent, mentre que les nuclears ja han estat amortitzades, però el seu cost augmenta amb el temps.

Marcel Coderch

La tendència del cost de les renovables va cap a baix, mentre que el cost de les nuclears és ascendent.




Segons Coderch, apostant pel gas natural i la investigació en energies renovables i sistemes de captació de diòxid de carboni, Catalunya podria canviar el seu model energètic per un sistema net i segur en un període d'uns 50 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.