Les AMPA creuen que el nou calendari es queda a mitges


Temes relacionats

La coordinadora d'AMPA demana diàleg a Ensenyament abans de fer canvis al curs vinent (26/mai/11)

USTEC-STEs veu 'precipitada' la proposta del nou calendari escolar (25/mai/11)


  • Comparteix:

El curs 2011-2012 començarà el 12 de setembre

El curs 2011-2012 començarà el 12 de setembre

La coordinadora de les Associacions de Mares i Pares (AMPA) de la ciutat considera que la reforma del calendari escolar s'ha quedat a mitges. Segons l'entitat, el nou calendari allarga 'innecessàriament' les vacances d'estiu, manté una setmana blanca 'encoberta' i no aclareix com afectaran les retallades ni si finalment se suprimirà la sisena hora. El curs vinent començarà el 12 de setembre i cada centre disposarà de cinc dies festius a lliure disposició.

El curs vinent arrencarà finalment el 12 de setembre, tal com ho ha decidit el Consell Escolar, que no ha acceptat la proposta de la conselleria d'Ensenyament que situava l'inici el 7 del mateix mes. Un altre punt de l'acord té a veure amb els cinc dies de lliure disposició de què gaudirà cada centre. S'ha optat perquè cada centre esculli quan els celebrarà i s'ofereix la possibilitat que es concentrin tots la mateixa setmana. Segons la coordinadora, es tracta d'una setmana blanca 'encoberta'.

La presidenta de la coordinadora, Charo Sebastián, considera que aquest calendari no aporta solucions. Són declaracions a Cugat.cat.

Charo Sebastián

Tornem a tenir unes vacances incompatibles amb la vida laboral. Crec que s'han fet concesions als mestres. Tornem a estar com abans.


Sebastián s'ha mostrat preocupada per altres qüestions a les quals la conselleria encara no ha fet front. D'una banda, ni famílies ni professors coneixen l'abast de les retallades i com quedarà la jornada si finalment s'opta per eliminar la sisena hora.

Per la seva banda, USTEC-STEs considera positiu començar el curs el 12 de setembre. Segons el sindicat, la nova data facilita la preparació de les matèries i de l'organització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.