La plataforma vol que el rebuig a l'abocador de Can Fatjó s'inclogui a l'acord de govern de Cerdanyola


Temes relacionats

Puigfel va sol·licitar a la Generalitat instal·lar un abocador a Can Fatjó ( 3/jun/11)


  • Comparteix:

Vista del sot de l'argilera

Vista del sot de l'argilera

La plataforma contra l'abocador de Can Fatjó dels Aurons vol que el futur pacte de govern a Cerdanyola inclogui el rebuig explícit a la instal·lació proposada per l'empresa Puigfel. L'entitat lamenta que des de la Generalitat s'hagi 'ocultat' fins passades les eleccions municipals l'existència del projecte d'abocador de residus d'ecoparc. L'associació veïnal assegura que mantindran les mobilitzacions i vol que totes les formacions polítiques es posicionin clarament sobre aquesta qüestió.

A pregunta del grup parlamentari del PP, el conseller d'Ocupació i Empresa, Xavier Mena, ha reconegut que la seva conselleria va rebre el 22 de febrer una petició de Puigfel, empresa titular de l'argilera Almar, per instal·lar un abocador a la zona. La plataforma ja havia denunciat les intencions de la companyia i que aquestes eren conegudes per la Generalitat.

La portaveu de la plataforma, Tatiana Fernández, explica com plantegen aquesta oposició a partir d'ara. Són declaracions a Cugat.cat.

Tatiana Fernández

Ens estem plantejant les accions a fer. Ara volem que el pacte de govern inclogui l'oposició a l'abocador.


El ple municipal de Cerdanyola va aprovar per unanimitat a l'abril una moció de rebuig al dipòsit de residus. Abans, havien descartat la proposta, també per unanimitat, el ple de Sant Cugat i la junta de veïns de l'EMD de Bellaterra.

La plataforma destaca també que ara es demostra que tot el procés s'ha fet de manera 'il·legal i sense els permisos necessaris des d'un principi'. El conseller Mena ha reconegut que Puigfel està realitzant 'apilaments de terra' i no les activitats extractives per les quals té permís.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.