La periodista Cristina Cullell publica una tesi sobre la regulació de l'espai radioelèctric


  • Comparteix:

Cristina Cullell ha publicat la seva tesi doctoral aquest abril

Cristina Cullell ha publicat la seva tesi doctoral aquest abril

La periodista i investigadora santcugatenca Cristina Cullell ha publicat aquest abril un estudi sobre la regulació de l'espai radioelèctric. Basat en la seva tesi doctoral, l'obra explica que l'aparició i proliferació de noves tecnologies, com pot ser la telefonia mòbil, ha obligat a un canvi tecnològic i a una nova regulació de l'espai radioelèctric per no crear interferències entre unes i altres.

El llibre 'La regulación del espacio radioeléctrico' posa sobre la taula com cada persona utilitza més 'metres quadrats' de l'espai radioelèctric perquè cada vegada fa ús de més tecnologies. Si abans només hi havia un nombre petit de televisions i ràdios que compartien espai, actualment aquest mitjans estan molt extesos i són molt nombrosos. A aquests mitjans tradicionals s'hi ha sumat d'altres de nous com la telefonia mòbil i els GPS cada vegada més utilitzats, entre d'altres.

La necessitat d'endreçar l'espai per no produir interferències entre uns mitjans cada vegada més nombrosos ha obligat als governs a fer una regulació més acurada.

Cullell ha explicat que la tesi va sorgir de l'observació d'aquest canvi tecnològic del món televisiu. La periodista santcugatenca ha destacat que des del món universitari han comprovat que l'aparició de la Televisió Digital Terrestre (TDT) s'ha produït per l'ús cada vegada més intensiu de l'espai radioelèctric.

Cristina Cullell

L'aparició de la TDT respon a l'ús cada vegada més intensiu de l'espai radiolèctric.



Aquest fet, i la necessitat de noves freqüències lliures d'interferències, ha portat al canvi tecnològic que ha suposat la substitució dels antics televisors analògics per les noves pantalles digitals, capaces de fer un ús més acurat i intensiu de l'espai radiolèctric.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.