Els interessats en fer foc en zones boscoses han de demanat nous permisos


  • Comparteix:

A partir del 16 d'octubre fins el proper 14 de març, les persones que tinguin previst fer foc en terrenys forestals o bé a la franja de 500 metres al voltant hauran demanar un nou permís en compliment de la nova normativa decretada per la Generalitat. Fins ara només era obligatori comunicar la intenció de fer foc durant l'època d'alt risc d'incendi. Els interessats poden omplir una instància a l'ajuntament.

Fins ara era obligat comunicar la intenció de fer foc en el període compromès entre el 15 de juny i el 14 d'octubre coincidint amb la campanya antincendis. Ara, però, la Generalitat amplia aquest termini fins el 14 de març.

Així, doncs els interessats hauran de comunicar-ho prèviament a l'Ajuntament, el consell comarcal o bé a les delegacions territorials del departament de Medi Ambient. Un dels primers afectats ha estat la Penya Regalèssia que, des de fa temps fan treballs d'arrenjament de l'Ermita de Sant Medir a la serra de Collserola. Tomàs Grau ha explicat que ara s'han vist obligats a demanar nous permisos en compliment d'aquesta nova disposició:

Tomàs Grau

Hem de demanar un permís a l'Ajuntament i la Generalitat en compliment d'aquesta nova disposició.


Una vegada comunicat, es pot efectuar la crema adoptant una sèrie de mesures de prevenció com ara netejar la zona en un radi de 3 metres i mig; la flama no pot superar tres metres d'alçada o bé que el foc ha de començar i acabar amb la llum del dia.

Els agents rurals podran establir mesures complementàries per millorar la seguretat. La instància ja es pot fer a l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.