El 'Paga-li, Joan' torna amb força amb els assajos per a la Festa Major


  • Comparteix:

El 'Paga-li, Joan' d'enguany igualarà l'edició anterior pel que fa al nombre de balladors. L'organització preveu la participació d'unes 140 persones, repartides en 70 parelles, que treballen ja per adaptar la dansa popular al segle XXI i acostar-la així a tots els santcugatencs.

Prop de 70 parelles, 20 d'elles de petits i 50 de grans, participaran enguany en el 'Paga-li, Joan', que una vegada més es ballarà el dia de Sant Pere, durant la Festa Major. Una dansa tradicional que és el nucli de la celebració. Quim Pla és membre de la comissió organitzadora.

Quim Pla

La Festa Major moderna neix del 'Paga-li, Joan'. A Sant Cugat no teníem festes majors fins a l'any 79.



La cançó que se segueix durant el ball s'utilitzava des del segle XVIII, de quan data la tradició, per passar el temps durant la feina.

Quim Pla

És una cançó molt típica, senzilla, amb una tornada molt fàcil, que a molts llocs es feia servir per treballar.



L'organització treballa per adaptar al segle XXI aquesta dansa tradicional i convertir-la en una activitat participativa, on tothom pot trobar el seu espai. L'Aleix i l'Elisabeth són dos balladors que, des de fa cinc anys, participen en el 'Paga-li, Joan'.

Balladors

És esplèndid. Ho recomanaria a tothom qui pogués. / És molt divertit. També ho recomanaria.


Cada dilluns, dimecres i divendres, des d'aquest dissabte passat, els balladors assagen, dirigits per l'Esbart Sant Cugat i el Grup Mediterrània la Unió Santcugatenca, per oferir l'espectacle final el 29 de juny vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.