Treballadors de la sanitat pública es manifesten contra les retallades


  • Comparteix:

Més de 50 persones s'han manifestat ha favor de la sanitat púiblica

Més de 50 persones s'han manifestat ha favor de la sanitat púiblica

Una cinquantena de treballadors del Consorci Sanitari de Terrassa s'ha manifestat aquest dimarts davant les oficines de la regió del Vallès Sud de CatSalut, ubicades a Sant Cugat, per protestar contra les retallades sanitàries. Els manifestants han expressat el seu desacord amb les aplicacions de les retallades, que segons ells són d'un 13% a l'Hospital de Terrassa, que és públic, mentre que a Mútua Terrassa, que és privada, són d'un 10%. Els treballadors sanitaris veuen en el ajustos econòmics una estratègia de la Generalitat per devaluar la sanitat pública a favor de la iniciativa privada.

Els treballadors s'han manifestat davant les oficines de Sant Cugat, situades al carrer Lluís Companys, on hi havia una reunió per discutir el concert sanitari, és a dir, per decidir com s'aplicaran els ajustos econòmics. Inicialment aquesta reunió havia de tenir lloc al Consorci Sanitari de Terrassa, però s'ha decidit canviar d'ubicació, segons els manifestants, perquè en aquell indret hi havia més de 500 persones manifestant-se.

Entre altres consignes, els assistents a la concentració demanaven la dimissió del conseller de Salut, Boi Ruiz. El metge adjunt de medicina interna de l'Hospital de Terrassa, Horacio Tamburini, ha explicat en declaracions a Cugat.cat que 'és una vergonya' el que està passant a Catalunya amb la sanitat pública.

Horacio Tamburini

Hi ha l'objectiu de deteriorar la sanitat pública. És l'objectiu del govern de CiU.



Els treballadors de l'Hospital de Terrassa han començat aquesta nit una acampada de l'equipament sanitari egarenc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.